مواردی که قبل از یادگیری و شروع میکس باید حتما بدانید

🎚 میکس یعنی ترکیب، نه اصلاح یک صدا

میکس به معنای ترکیب چند صدا در کنار هم است. اگر فقط روی یک صدا کار کنیم و آن را اصلاح کنیم، نمی‌توانیم مفهوم واقعی میکس را درک کنیم. بنابراین، درخواست یادگیری میکس فقط برای وکال، گیتار یا سه‌تار از پایه اشتباه است؛ زیرا میکس به معنای ترکیب چند عنصر مختلف است.

🛠 میکس یعنی تحلیل، نه فقط پلاگین

میکس تنها به معنای استفاده از پلاگین‌ها یا معرفی آن‌ها نیست. در فرآیند میکس، باید بتوانید ایرادات صدا را تشخیص داده و در جهت بهبود و ارتقاء آن تلاش کنید.

🚫 میکس جای معجزه نیست

صدایی که از ابتدا خراب ضبط شده، در میکس اصلاح نمی‌شود. تنظیمی که از پایه ضعیف است، در میکس و مسترینگ معجزه‌آسا درست نمی‌شود. صدادهی صحیح پروژه از ابتدا، یعنی از مرحله ساخت ملودی شکل می‌گیرد و تا تنظیم ادامه می‌یابد. استفاده صحیح از هارمونی‌ها، صداسازی‌ها، پنینگ درست در تنظیم و… باعث می‌شود میکس خوبی حاصل شود. پروژه‌هایی که تنظیم درستی ندارند، به هیچ وجه در میکس اصلاح نمی‌شوند.

🎛 در مورد پلاگین‌ها و سلیقه شخصی

افرادی که میکس می‌کنند، هر کدام با مجموعه‌ای از پلاگین‌ها کار می‌کنند که این انتخاب می‌تواند کاملاً تجربی و سلیقه‌ای باشد. استفاده از پلاگین‌های کم یا زیاد، یا از یک شرکت خاص، دلیل برتری یا ضعف نیست. شما باید با تجربه و تحقیق، پلاگین‌های مورد پسند خود را پیدا کرده، تست کرده و از آن‌ها استفاده کنید. مهم این است که بدانید چه می‌خواهید و با چه ابزاری می‌توانید به آن برسید.

📚 آموزش و تجربه در کنار هم

اگر شما تنظیم بلد باشید، قطعاً به میکس و مسترینگ کارتان کمک می‌کند، و اگر میکس و مسترینگ بلد باشید، به تنظیم‌تان کمک می‌کند. پس سعی کنید دانش و تجربه‌تان را افزایش دهید.

🎓 کلاس مفید است، اما کافی نیست

کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی می‌توانند بسیار مفید باشند، اما تمام مسیر نیستند. اگر می‌خواهید در مسیر میکس و مسترینگ موفق باشید، حتماً باید تحقیق و تلاش کنید و خودتان را به‌روز نگه دارید. میکس و مسترینگ دانشی نوپا و در حال به‌روزرسانی است و شما ناچارید خودتان را همیشه به‌روز نگه دارید. اگر در کارتان جدی هستید، این توصیه را جدی بگیرید.

💽 استفاده از نرم‌افزارهای جدید

در کار همیشه از پلاگین‌ها و نرم‌افزارهای به‌روز و جدید استفاده کنید. آن‌ها کارها را راحت‌تر می‌کنند و صدای بهتری می‌دهند.

💻 DAW مهم نیست، راحتی شما مهم است

فرقی ندارد با چه DAW کار می‌کنید، چون هیچ تأثیری در کیفیت کار شما ندارد. باید ببینید با چه چیزی راحت هستید و با همان کار کنید.

🎧 نقش تجهیزات در میکس

تجهیزاتی مانند کارت صدا و میکروفون در ضبط و پخش شما تأثیر می‌گذارند، ولی در کیفیت میکس شما تأثیری ندارند. کل فرآیند میکس و مسترینگ به‌صورت کدهای ریاضی درون CPU کامپیوتر انجام می‌شود. کارت صدا و مانیتورینگ به شما کمک می‌کنند صدای میکس‌تان را درست و دقیق بشنوید. میکروفون و کارت صدا کمک می‌کنند صدای درست و بهتری ضبط کنید.

🎙 اهمیت پری‌امپ کارت صدا

ضبط صدا را جدی بگیرید. اگر پری‌امپ کارت صدای‌تان ضعیف باشد و صداها را لاغر ضبط کند، خروجی میکس‌تان شاید آن چیزی نباشد که می‌خواهید. در هنگام خرید کارت صدا به پری‌امپ آن دقت کنید.

🎸 کیفیت ساز = کیفیت ضبط

کیفیت ساز برای ضبط بسیار مهم است. سازی که بد صدا می‌دهد، در میکس به هیچ وجه اصلاح نمی‌شود.

🏠 آکوستیک محیط ضبط بسیار مهم است

اگر در محیطی صدا ضبط شود که آکوستیک مناسبی نداشته باشد، در میکس قابل اصلاح و جبران نیست.

📵 ضبط با موبایل قابل میکس نیست

کاری که با موبایل ضبط می‌شود، قابل میکس نیست. میکس و مسترینگ فقط برای کار روی صداهایی است که در استودیو ضبط شده‌اند.

🖥 پردازنده قوی، ستون فقرات میکس

کامپیوتر شما شاید مهم‌ترین ابزار کارتان باشد. باید به حدی قوی باشد که بتواند تمام پردازش‌ها را انجام دهد. چون همان‌طور که گفتیم، تمام فرآیند میکس و مسترینگ درون پردازنده سیستم انجام می‌شود. بعد از آن، کارت صدا، مانیتورینگ و هدفون اهمیت دارند.

🏢 بدون آکوستیک، مانیتورها فایده‌ای ندارند

برای کار حرفه‌ای میکس و مسترینگ، حتماً به پنل‌های آکوستیک پشم سنگ‌دار، بیس ترپ‌ها و محیط مناسب حداقلی برای میکس نیاز دارید. در غیر این صورت، حتی اگر از گران‌ترین اسپیکر مانیتورینگ‌ها هم استفاده کنید، صدای درستی نمی‌شنوید و نمی‌توانید درست میکس کنید.

🎧 هدفون مانیتورینگ؛ کمک ولی نه معیار

هدفون مانیتورینگ خوب می‌تواند برای چک کردن فرکانس‌ها، گین استیجینگ و ریورب‌ها به شما کمک کند. ولی فقط به هدفون اعتماد نکنید.

🔁 اصلاح چندباره میکس طبیعی است

خیلی طبیعی است که میکس‌تان را مجبور باشید بارها و بارها اصلاح کنید تا به نسخه نهایی برسید. تمام حرفه‌ای‌ها هم همین‌طور هستند. وقتی تجربه‌تان زیاد شود و کنترل همه چیز را به دست بگیرید، می‌توانید با آزمون و خطای کمتری به نتیجه مطلوب و دلخواه‌تان برسید.

📈 شروع یادگیری، آغاز مسیر است

این مسیر ساده نیست که با گذراندن یک دوره فکر کنید کار تمام است و شما مهندس میکس و صدا شده‌اید. شما بعد از یادگیری تازه در ابتدای راه هستید و باید با تلاش، کسب تجربه و ارتقاء خودتان، سعی کنید ذهن و گوش‌تان را در میکس و مسترینگ پرورش دهید.

👂 پرورش شنوایی تخصصی برای میکس

پرورش شنوایی در میکس با پرورش شنوایی در موسیقی کاملاً متفاوت است. شما باید بتوانید ایرادات فرکانسی و داینامیکی صداها را با گوش‌تان تشخیص دهید و این کار یک‌شبه محقق نمی‌شود. نیاز به تمرین و تجربه بالا دارد.

🎼 هر سبک، ویژگی خاص خودش را دارد

هر پروژه و هر سبک، ویژگی‌های خود را دارد و شما نباید پروژه خودتان را به اشتباه با یک پروژه دیگر مقایسه کنید. درست است که باید رفرنس یا مرجع داشته باشید برای مقایسه میکس‌تان و سعی کنید کارتان را به آن رفرنس نزدیک کنید، ولی مقایسه اشتباه باعث گمراهی و سرخوردگی شما می‌شود. پس سخت‌گیر نباشید و بگذارید میکس‌تان روح و کاراکتر و شخصیت خودش را داشته باشد و تا جای ممکن خوب صدا بدهد. شرایط تنظیم و ضبط هر پروژه با پروژه دیگر فرق دارد. دقت کنید.

🎵 سبک موسیقی در لاودنس و میکس اهمیت دارد

سبک در میکس تأثیرگذار است، هم از لحاظ صدادهی، هم از لحاظ لاودنس و… پس رفرنس‌تان را درست انتخاب کنید.

🧠 عادت دادن گوش به محیط کار

برای میکس، شما باید به محیط اتاق‌تان، آکوستیک‌تان و صدای مانیتورینگ‌ها و هدفون‌تان عادت کرده باشید و به اصطلاح گوش‌تان با آن‌ها کالیبره شده باشد، تا بتوانید قلق‌شان را در دست بگیرید. جابجایی زیاد، عوض شدن فضای کار، تعویض زیاد اسپیکر مانیتورینگ یا آکوستیک یا هدفون و هرگونه تغییری که منجر به تغییر صدا می‌شود ممکن است کار را برای‌تان سخت کند. البته اگر با تجربه باشید راحت‌تر می‌توانید با آن‌ها کالیبره شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *